חקירות ילדים
לצד חוקרים פליליים במשרדי החקירות, מועסקים חוקרים מיוחדים, שתפקידם לחקור ילדים. לא מדובר בעובדים סוציאליים אלה בשוטרים שעברו הכשרה מיוחדת. במהלך חקירה של ילד, לחוקר סמכויות מיוחדות כגון: הימנעות מחקירה נוספת במידה ויש חשש לגרימת נזק לילד, הכרעה באשר להופעה או אי הופעה של הילד בבית המשפט והכרעה באשר לנוכחות או היא נוכחות של הורי הילד במהלך החקירה.
הילדים שמעורבים בחקירה
קיימים חוקים ברורים באשר לאופי העבירות המתירות חקירת ילדים. קורבנות, עדים או חשודים בעבירות מין, עדים או קורבנות למקרי אלימות הורים כלפי ילדים, קורבנות של התעללות או הזנחה, ועדים לרצח, נסיון לרצח או הריגה הם אלה שנכנסים למסגרת הילדים הכשרים לחקירה. במשרד החקירות, על החוקר לגלות רגישות יתרה כלפי הנחקר הקטין כי אסור לשכוח כי מדובר בנפש עדינה של הילד.
חקירות ילדים – רגישות ויעילות
חקירות ילדים אם כן זה לא דבר של מה בכך. על החוקר הפרטי להבין בצורה מקסימלית את אופיו של הילד ועולמו הפנימי. יש חשיבות רבה להבנת דרך פעולתו של הילד, דרך מחשבתו וצורת התייחסותו. שכלול של כל אותם אלמנטים מאפשר לחוקר הפרטי להגיע בצורה יעילה יותר אל חקר האמת. חוקר פרטי אשר לא מיומן בחקירות ילדים, יכול להזיק לחקירה ולהביא לכשלונה. על כן כדאי במידה ומדובר בחקירות ילדים להגיע אל החוקרים המתאימים ביותר והמנוסים ביותר בתחום.