הקידמה של היום הביאה את ממלכת האשראי, וזו מנסה למצוא פתרונות המגשרים בין הקניה להשלמת חובות הלקוח מול המוכר. האשראי הביא את הקונה (הישראלי בעיקר) למצב המאפשר חובות, ומוכרים אשר מנסים למכור ולשווק את סחורתם מוצאים את עצמם עסוקים בגביית הכספים של מכירת המוצר יותר מאשר בשיווקם. ישנם במקביל קונים המתחמקים מהתשלום בצורות שונות, כמו נתינת צ´קים ללא כיסוי, העברת כתובות על- שם קרוב משפחה, מסירת כתובות פיקטיביות ועוד.
כיצד נעשית גביית חובות?
במקרים בהם לא ניתן לאתר את הקונה אשר נעלם, ניתן להפעיל שירותי בלש אשר ימצא את החייב וגם יבצע גביית חובות במידת הצורך. מדובר בחקירה לכל דבר ועניין- בלש יוכל לאתר אפשרויות כלכליות- רכוש השייך לאותו קונה, מיקומו, מקום עבודתו, נכסים ורכוש, חשבונות בנק, חסכונות, פקדונות או השקעות למיניהן, השקעות שנעשו שלא בשמו של החייב, ביטוחים, ועוד.
חקירה כלכלית תוכל לאתר את כל אלו ועוד באמצעי בילוש שונים על- מנת לאסוף מספיק ראיות משפטיות שתוכלנה להוכיח כי יש באפשרות הקונה לשלם את ערך הקניה- ולא עושה זאת. ממצאי החקירה חייבים להיאסף בדרך חוקית על- מנת שיהיו קבילים בבית המשפט, והגביה תיעשה בפועל על- ידי ההוצאה לפועל או דרך ביטוח לאומי.
גביית חובות מגדילה ראש
ניתן גם לבצע במקביל חקירות הונאה ועוקץ, כדי להבין האם הנושה הנו קרבן יחיד לחייב, או שזהו תרגיל הגובה קרבנות נוספים שניתן להזהירם.