|
|
מעקב אחר עובדידוע כי ביתך הוא מבצרך, אולם מה קורה במקום העבודה? העובד הממוצע נמצא במקום עבודתו יותר מבביתו, והשימוש במשאבי העבודה הופך לתופעה נפוצה אך מקובלת בהבנה במידת מה מצד המעבידים. כאשר ניצול המשאבים פורץ את גבול הטעם הטוב או את החוק, מתעורר הצורך אצל מעביד לבצע מעקב אחר עובד כדי להבין את מה שקורה בשטח בעבודתו כאשר אינו יכול לפקח על העובד בפועל באופן שוטף, ובמידת הצורך אף לאסוף ראיות מצטברות וקבילות למעשי העובד הבלתי הולמים לתורך הפללתו או העמדתו לדין.
כיצד ניתן לבצע מעקב אחר עובד? ככל שסמכויותיו של העובד מתרבות ושטחי פעילויותיו רבים, כן גדלה עבודתו של העוקב. ישנם אמצעים בלתי נדלים למעקב אולם הם חייבים להיות קבילים על פי חוק בבית המשפט בבוא העת, ולכן השימוש והפרסום של הממצאים חייב להיעשות באופן מקצועי וחכם. יש לשמור על זכויות האדם כמו כל זכות הכלולה בחוק, ועל פי הקוד הבריטי למשל, ניטור עובד (שמירת הפעולות באינטרנט) נעשית רק אם התועלת לכך עולה על החסרונות. כך גם צילום במצלמות נסתרות ועזרה במערכות איתוראן או אחרות למציאת הרכב מכל מקום בארץ. יש המרחיבים את פעילות המעקב למרגלים על טלפונים סלולריים שניתנו לעובד מטעם העבודה למשל. בעזרת ה GPS ניתן לעקוב היכן בדיוק העובד נמצא. בעתיד הרחוק ראוי לחשוב כי כבר יהיה שימוש במערכות ביומטריות המזהות את טביעות הקול או דפו הקול שלכם.
ומה אומר החוק לגבי מעקב? החוק להגנת הפרטיות בישראל אומר כי אין לעשות שימוש בהסכמתו של העובד לשימוש באמצעי מעקב אחריו אם זה מפר את חוק הגנת הפרטיות. חוק יסוד כבוד האדם וחירותו הוא המעגן את זכויותיו של הפרט בישראל.
למידע נוסף על השירות של איי חקירות וייעוץ ראשוני חינם השאירו פרטיכם בדף הצור קשר או התקשרו לטלפון 054-5931041
|
|
|