החוקרים הפרטיים מתמודדים בחיי היום יום של עבודתם עם בעיות אישיות של אנשים, עם מקרי חקירה פרטיים, חקירות משטרתיות, לפעמים גם חקירות מדיניות וגם חקירות חשאיות. פעמים רבות אנו נהיה מודעים לחקירה החשאית רק כאשר תתפרסם בעיתונות וערוצי התקשורת השונים, אך כל עוד היא לא מותרת לידיעת הציבור היא תיעשה באופן חשאי, ללא ידיעה של גורמים שונים.
היכן ניתקל בחקירות חשאיות?
פעמים רבות חוקר פרטי ייתקל בחקירות חשאיות שנוגעות לגופי המדינה השונים. עם זאת, חקירה חשאית יכולה להתייחס לחקירה שמנוהלת באופן חשאי, באופן סמוי. רוב החקירות ייערכו באופן חשאי מלכתחילה שכן אדם מנסה להוכיח אדם אחר על טעות מסוימת או על עוון מסוים מבלי שיידע על כך. במידה והחשוד מודע לניסיונות ההפללה הוא יתנהג בהתאם. החקירה החשאית מטרתה לבצע מעקב סמוי אחר אדם בכדי להוכיח אותו על חשדות מסוימים שעלו נגדו.
כיצד מתבצעת חקירה חשאית?
חקירה חשאית תיעשה באופן סמוי, מבלי ידיעתם של אנשים רבים, רק המעורבים בעניין והמומחים שלוקחים חלק בחקירה. חקירה חשאית יכולה להתבצע ע"י מעקב אחר אדם ותיעוד מעשיו, או דרך מצלמה חשאית סמויה שמוסתרת בחדר, באמצעות GPS, באמצעות מעקב טלפוני אחר שיחות, האזנות סתר הן למחשב וכו´. ההתפתחות של הטכנולוגיה תרמה מאוד לחשאיות של החקירה. כך למשל בעקבות פרשת ההתעללות של גננות בילדיהם וחשיפת הסיפור פותחה מצלמה שמוחבאת בתוך דובונים ובובות על מנת לעקוב אחר הטיפול בילד ודאגה לו גם מרחוק. זו אחת מיני רבות של דרכי חקירה. הציוד הטכנולוגי החדיש מסייע לחשאיות של החקירה שכן נוכחות של אדם לא תמיד נדרשת ובכך ניתן להיות יותר סמויים, שכן אדם, מטבעו בן-אדם יכול להשתעל, להתגרד או לא למצוא מקום מחבוא מספק ובכך יגלו אותו.