בלש או סוכן מעקב הינו כלי בידי מזמיני שירותי החקירה. פעמים רבות מדובר במשטרה – אולם בין אם מדובר במשטרה או בגורם מזמין אחר, הרי שחייבת להיבחר הדרך הטובה ביותר כדי להגיע לתוצאות רצויות ולחשיפת האמת לאור. בין שיטות החקירה יש חקירה סמויה וחקירה גלויה. לחוקר הפרטי ישנן אפשרויות שונות להפעיל את השיטות הללו – כאשר לצידו עומדים כלים רבים ואף חדשניים אשר מסוגלים להפתיע באופן חדשנותם ולהיות לא צפויים. לכל מקרה ישנה הרגישות שאליה יש להתאים את שיטת החקירה הנכונה.
שיטות חקירה – סמויה וגלויה
בחקירה סמויה, החשוד לא מודע לכך שמנוהלת חקירה נגדו. בדרך זו, ניתן להפעיל אנשי מודיעין, שתילת סוכני משטרה, תצפיות ומעקבים, האזנות לשיחות טלפון ובכלל האזנות בכל מקום שהמשטרה צופה כי יש בסיס לאיסוף מידע רלוונטי. בחקירה גלויה, החוקר ישאף להוביל את החשוב להישבר ולהביאו לידי הודאה: "נשברתי!", ולזמר את האמת. ההודאה חייבת להיות חופשית ומרצון, חשוב מאוד לעמוד על עניין זה כל עוד ישנו סנגור שעוזר לחשוד להיחלץ מכך על ידי הפרכת העובדה כי זה נעשה מרצון. שימוש בשיטות חקירה פסולות עלולות לשבש את קו התביעה. שיטות החקירה שעל פי רוב נחשבות לפסולות הן חקירה דורסנית, קללות והשפלות, חקירה בשעת לילה מאוחרת, חקירה ללא הפסקה ולמשך שעות רבות, שימוש באלימות או באיומים על חייו או על חיי משפחתו ועוד.
כיצד למצוא שיטות חקירה מתאימות?
מאחורי כל משימה קיימת אסטרטגיה מנחה הנטווית על ידי עורך דין, המוסד המממן את עבודות הבילוש וזאת תוך ייעוץ של משרד חקירות לגבי יכולות ואפשרויות. חוקרים פרטיים מודעים לגבי ה"עשה" וה"אל תעשה" של המקצוע שלהם, רצוי ליצור קשר עם משרד חקירות בעל המלצות מאנשים מוכרים.