עם הקדמה הטכנולוגית, עולות שאלות מוסריות שונות. מה אפשר לעשות עם היכולת מול חוקי המוסר; האם אדם שטכנית יכול לרצוח או לפרוץ למקום מסוים יעשה כן? להבדיל אלף הבדלות, אפשר להעלות כך גם את שאלת המעקב של הורים אחר ילדיהם במכשירים לוויניים. הילדים מסתובבים בדרך כלל עם טלפונים ניידים או עם מכשירים שיש בהם מערכת לניווט לוויני מדויק, כשניתן לעקוב כך אחר אדם, חיה, כלי רכב וגם אחר חפצים. מסיבה זו, חוקרים פרטיים ובלשי משטרה נוטים להשתמש באביזר הטכנולוגי הזה – הוא קטן, קומפקטי וקליל – מסיבה זו הוא גם נוח להטמנה.
איך המכשיר עובד?את המכשיר הזה שיכול לשמש גם למעקב אחרי בני זוג בוגדים ניתן להטמין בתיק לימודים או בארנק, בקופסה או בכל חפץ אחר. למן הרגע שהופעל, המיקום שלו מתעדכן אחת לכמה דקות, ומכאן נובע העניין של הדיוק המוגבל. מכשיר הניווט ידווח על פי המפה באיזה רחוב ומספר רחוב המכשיר נמצא. נשאלת השאלה אם ההורים "צריכים לדעת" בכל רגע נתון מה הילד עושה.
מכשור שיש אצל חוקרים פרטייםמדובר במכשור המשמש ל
בילוש, וכשמדובר בהורים מודאגים שיש להם בסיס מוצק לחשדות שלהם, ניתן פעמים רבות למנוע אסונות גדולים ומעשים בעלי סיכון גבוה – ההורים מכירים את ילדיהם מקרוב ויכולים לחוש מתי רצוי לעקוב – גם אם מדובר בהורים קשישים.
לעתים ניתן להשתמש גם במכשיר הניידישנה אפשרות להשתמש גם במכשיר הנייד כמכשיר
עוקב לוויני – משום שממילא התכונה הזו מצויה במכשיר הטלפון הנייד שהולך עם הילד לכל מקום. רצוי להתייעץ עם עורכי דין על מנת להבין מה גבול החוקיות בנושא הזה, ובמידת הצורך אם יהיה כורח להשתמש בעדות זו בבית המשפט, מה מידת החוקיות כדי שהראיות למשפט תהיינה קבילות .