בתי עסק רבים במדינת ישראל חשופים לגניבות מצד עובדי החברה. במצבים כאלו, בדרך כלל עושים בעלי החברה את כל המאמצים על מנת לאייש בחברה את העובדים הנאמנים ביותר, עסק יודע שעליו להשקיע בחומר האנושי. לעיתים רבות סורחים אותם עובדים אשר כלל אינם בעלי אופי עברייני, חלקם מתפתים בסיטואציות כאלו או אחרות להעלים ציוד או מוצרים אשר שייכים לחברה ובכך לגרום לה לנזק כלכלי מחד ומאידך לחששות כבדות בניהול החברה.
אז מה עושים במצבים כאלו?
במידה ויש חשד כלשהו, אפילו חשד מופרך ומוגזם לגניבה בשורות החברה, על המעסיק במקרים הללו לעשות כל שניתן על מנת לעצור זאת באופן מידי. במקרים כאלה, עליו להתנהל בצורה חכמה ויעילה ובכך להביא לתפיסת המבצעים או להפרכת המעשה. בשני המקרים יהיה המעסיק שקט, הן במידה והוא אכן מצא את הנאשמים והן במידה והצליח להוכיח במאת האחוזים כי לא בוצעה אף גניבה בעסק וכי מדובר בחשדות שווא בלבד.
למי פונים?
משרד חקירות או חוקר פרטי יוכל לספק למעסיק את כל הפרטים הרלוונטים לחשדות כנגד העובדים וכן להנחות אותו כיצד לפעול ולבצע עבורו חקירה בפוליגרף המאמתת את החדשות באופן סופי. חקירה עקבית, יצירתית ומתוחכמת תעלה על הגנבים במהירות האפשרית ותמנע תסכול ועוגמת נפש. בעת המשפט, יוכל המעסיק להוכיח באופן פשוט וקל יותר את מעשה הגניבה וכך גם לחסוך זמן רב וזאת בידיעה שהחוקרים עבדו בצורה המתאימה ביותר.
איך אפשר למנוע את זה מלכתחילה?
הדרך הכי טובה למנוע את זה מלכתחילה היא, לנקוט בכל הצעדים שניתן על מנת לייצר את התחושה אצל העובד כי עוקבים אחריו בכל עת וזאת גם אם לא באמת כך הדברים. התחושה הזאת תערער לו את הבטחון ולא תאפשר את הואקום הכל כל מסוכך שאותו נגלה רק לאחר ביצוע הגניבה