בחירה ב
משרד חקירות תלויה במידה רבה בנושא אותו אתם מעוניינים לחקור מכיוון שכמו בכל תחום, לכל משרד יש נטייה להתמחות בעיסוקים מסוימים וחשוב להבין זאת לפני החלטה. במקרים מסוימים חברות ותאגידים עושות שימוש במשרדי חקירות למטרות ריגול עסקי ויש חקירות העוסקות בנושאים כלכליים או בנושאי בגידות וגירושין. ב
בחירת חברת חקירות כדאי לבדוק את רישיונות העבודה של המקום, הניסיון הקודם של החברה ואם יש אפשרות, לבחור חברה לפי המלצות קודמות.
נורות אדומות פנייה למשרד לפי המלצות מהימנות היא עצה חשובה אך במידה ואין ברשותכם המלצות, יש לחפש מידע על החברות השונות דרך האינטרנט כדי להבדיל בין חוקר פרטי רשוי או מתחזה מסוכן. אתר שמציע מחירים אטרקטיבים אך נותן רק מספר טלפון- צריך להדליק נורה אדומה. נורות נוספות הן אי פרסום פרטים של כתובת או מספרי טלפון של המשרד (לא הנייד), אי פרסום מידע על החברה ועל הניסיון והתמחות וסירוב לפגישה עם לקוחות.
שאלות חשובותכשעוסקים בנושאים רגישים יש חשיבות מיוחדת בבחירה באיש מקצוע דיסקרטי ואמין ולכן יש חשיבות לבחור
איש חקירות מקצועי ומשרד חקירות שמתמחה בנושא אותו אתם מחפשים לחקור. כיצד בוחרים חוקר פרטי? כשקובעים פגישה עם חוקר פרטי מומלץ להתייחס למספר נושאים ולשאול מה התחום בו המשרד מתמחה, מי החוקר שמטפל בחקירה בפועל ומה האסטרטגיה המתוכננת.
עשה ואל תעשה חשוב לברר מתי מתחילים לטפל בנושא החקירה, לברר את עלויות השירות ואילו עלויות עלולות להתווסף, בירור עלקבלת דו"ח ממצאים, קבלת המלצות ובדיקה מעמיקה של חוזה העבודה. לעומת זאת, חשוב לא לחשוף מידע לפני שהחוקר מציג תעודות רישיון, לא לקבל החלטה מהירה, לא לחתום על חוזה לפני בחינת חברות נוספות ולפני וידוי שהמשרד פועל באופן חוקי שלא מערב אותך במעשה עבירה.