הרמת מסך זה כלי משפטי אשר אותו מפעילים כאשר יש חשד להונאה על ידי בעלי חברה בערבון מוגבל (חברה בע"מ). פעולה זו עוזרת לבית המשפט להטיל אשמה על הבעלים של החברה בגין חוב או נזק שנוצר על ידי החברה – דבר שבדרך כלל הביא לפירוקה או לחדלות פרעון שלה. במידה ואותו בעל חברה הצליח להתחמק מאחריות עקב היותה של החברה בערבון בלתי מוגבל (החברה היא אישיות משפטית נפרדת מבעלי החברה ואין הם חייבים בחובותיה.
מתי משתמשים בהרמת מסך?
השימוש בהרמת מסך הינו קיצוני ונעשה רק במקרים מיוחדים וקיצוניים אשר מאפשרים זאת. פעולה זו באה כמוצא אחרון להגנה על גופים שנפגעו עקב חובות של החברה. (בעיקר במקרי חדלות פרעון או פשיטות רגל). חוק החברות הוא שמאפשר את הרמת המסך על פי החוק.
אילו מקרים בדרך כלל גורים להרמת מסך?
ישנם גורמים רבים שבגינם מרימים מסך. בין היתר עקב הקמת חברת בת, הלוואות, הברחות נכסים, קבלת החלטות מהותיות, מעשי תרמית ועוד.
על מי נטל הרמת המסך?
נטל הרמת המסך הוא על התביעה בדרך כלל ועל כן חייבים אותם תובעם שחשים כי נפגעו, להשיב את זכויותיהם ולתבוע את החלת הכלי.
למה כדאי לעשות שימוש בחוקר פרטי במקרים הללו?
חברת חקירות או חוקר פרטי יכולים לספק לתובעים מידע אמין על הנעשה מאחורי הקלעים. כל המידע שיושג על ידי חברת החקירות ישמש לתובעים לעזר רב בהוכחת התביעה. אותם אנשים אשר נאשמים בדרך כלל בהונאה יחששו מאוד מאותם חוקרים פרטיים – את זה חשוב לומר ולהדגיש. חוקרים פרטיים ידעו לספק מודיעין עסקי אמין בזמן אמן ולהצליבו ככל שניתן עם מידע אחר.